Niepubliczne Szkoły na Helenówku

Szkoły Stowarzyszenia na Rzecz Aktywizacji Zawodowej i Pomocy Młodzieży

Joomla 1.7 NivoSlider developed by NewJoomlaTemplates in collaboration with best web hosting reviews and ratings.

 

 

 

Aktualności

Edukacyjna wycieczka do Poznania

Wycieczka edukacyjna na Targi fryzjerskie

Ten weekend był pełen wrażeń. Młodzież naszej szkoły wyjechała na dwudniową wycieczkę do Poznania. gdzie uczestniczyła w pokazach fryzjerskich organizowanych przez Poznań Targi. Impreza Look i Beauty Vision jest cyklicznym wielkim pokazem fryzjersko-kosmetycznym, w którym co roku biorą udział nasi uczniowie i kształcą się od światowej sławy profesjonalistów.

Dzień otwartej szkoły 9 czerwiec 2017

Dyrekcja i grono pedagogiczne zapraszają uczniów klas trzecich gimnazjum na "Dzień Otwarty" w naszej szkole.

9 czerwiec 2017, ul. Helenówek 2 i 4 Kielce

W programie między innymi:

  • zwiedzanie pracowni szkolnych
  • spotkanie z Dyrektorem szkoły
  • prezentacje na temat oferty szkolnej
  • rozmowa z doradcą zawodowym
  • usługi fryzjerskie
  • makijaże
  • smaczny poczęstunek
  • zapisy do szkoły

 

Największą atrakcją tego dnia będzie spotkanie z zawodnikami VIVE TAURON Kielce.

Technika i Szkoły Branżowe czekają na Ciebie.

Skorzystaj z Naszego zaproszenia. Liczą się Twoje wrażenia, przyszłość i kariera!.

II miejsce w konkursie gastronomicznym

Mistrz Kuchni Świętokrzyskiej 2017

W niedzielę, ostaniego kwietnia, w Parku Etnograficznym w Tokarni odbyła się VI edycja konkursu Świętokrzyski Mistrz Kuchni. Konkursowi przewodniczyli znani kucharze: Teo Vafidis i Robert Sowa. Każda potrawa przygotowana podczas konkursu była próbowana przez jury degustacyjne, którego członkami byli także: Sebastian Klamka - zeszłoroczny Mistrz w kategorii profesjonaliści, Patryk Kotarba - szef kuchni restauracji Ponidzie w hotelu Słoneczny Zdrój, Michał Bętkowski - Nosalowy Dwór w Zakopanem oraz jury techniczne złożone z dwóch szefów kuchni, wymienionego wcześniej Huberta Saneckiego - szefa kuchni w restauracji Spektrum Smaku w Willi Hueta oraz Rafała Korusa - szefa kuchni w restauracji Oranżeria, w hotelu Best Western Grand Hotel. O tytuły w kategorii juniorów walczyło 8 zespołów składających się z uczniów świętokrzyskich szkół gastronomicznychw tym i Nasza. Zespoły zostały wybrane po etapie wstępnym.  Każdy zespół miał nieco ponad godzinę na przygotowanie pięciu porcji przystawek z wykorzystaniem przystawki (na zimno lub gorąco) z wykorzystaniem takich produktów jak np: biały ser oraz dania głównego używając pstrąga i grzybów.

Wśród uczniów znalazł się zespół z naszej szkoły: Adam Gajdka z Zasadniczej Szkoły Zawodowej, Klaudia Kowalska z Technikum Zawodowego - członkowie Koła Gastronomicznego. Jury nie szczędziło słów krytyki, ale też i ogromnych pochwał. Każdy z uczestników musiał podając poszczególne dania, wyjaśnić jak je przygotowywał i skąd wziął na nie pomysł.

Uczniowie naszej szkoły – zajęli drugie miejsce.
Gratulacje!

Finał Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Ubezpieczeniach Społecznych

olimpiada wiedzy o ubezpieczeniach

14 marca odbył się II etap - wojewódzki Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Ubezpieczeniach Społecznych, w którym wzięła udział trzyosobowa drużyna Niepublicznej Zasadniczej Szkoły Zawodowej w składzie: Ewa Kozieł (klasa 3 a), Dawid Kosmala (klasa 3 c), Dominik Wójcicki (klasa 3 c). Nasi uczniowie wystąpili w gronie 20 najlepszych zespołów ze szkół z całego województwa i jako jedyni reprezentowali zasadniczą szkołę zawodową nie ustępując pola zespołom z najlepszych kieleckich szkół.
Gratulujemy naszym uczniom i życzymy kolejnych sukcesów.

Nasi na Ogólnopolskiej Olimpiadzie o Ubezpieczeniach

Rewelacyjna wiadomość. Nasi uczniowie zakwalifikowali się do kolejnego etapu Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Ubezpieczeniach Społecznych dystansując tym samym uczniów z innych kieleckich szkół. Nasza szkoła znalazła się na liście finalistów jako jedyna szkoła zawodowa w województwie reprezentowana przez uczniów:
Ewę Kozieł (III a)
Dawida Kosmalę (III c)
Dominika Wójcika (III c)
Gratulujemy naszym uczniom, jesteśmy dumni z ich sukcesu i życzymy powodzenia podczas kolejnego etapu 14 marca

Dzień żołnierzy wyklętych

Młodzież naszej szkoły uczciła pamięć Żołnierzy Wyklętych uczestnicząc w koncercie „Waszej Pamięci Żołnierze Wyklęci”. Koncert jest integralną częścią obchodów Narodowego Dnia Pamięci „Żołnierzy Wyklętych”. Wydarzenie jest formą przypomnienia o niezłomności i odwadze polskich żołnierzy podziemia antykomunistycznego i niepodległościowego a jego ideą przewodnią jest budowanie świadomego i odpowiedzialnego patriotyzmu.

KONKURS! ŚWIĘTOKRZYSKI TALERZ MŁODEGO KUCHARZA

Klasy gastronomiczne ale nie tylko zachęcamy do udziału w konkursie kulinarnym!

Chętne osoby prosimy o zgłaszanie się do pani Kamili Sobaś. Konkursową pracę należy wykonać samemu w okresie ferii, natomiast pani wysyła zgłoszenie.

Organizatorem Konkursu " Świętokrzyski talerz młodego kucharza 2017" jest Świętokrzyska Fundacja Szefów Kuchni i Kucharzy.
Regulamin konkursu:
Istotą konkursu jest złożenie propozycji przygotowanej przez Uczestnika, autorskiej receptury potrawy, zgodnej z tematem Konkursu wraz z dobrej jakości zdjęciem potrawy. Zdjęcie powinno być zapisane w formacie jpg o rozdzielczości 800 x 600 pixeli; W recepturze muszą zostać wykorzystane następujące produkty:
I polędwiczka wieprzowa
II ciasto filo
III figa
IV groszek cukrowy firmy Oerlemans
V - dowolne dodatki
Każda receptura musi zawierać:
I. nazwę potrawy;
II. wyszczególnione składniki z proporcjami podanymi na 6 porcji

O nas

 

Firma

 

  • Stowarzyszenie
  • Regulaminy i statuty
  • RODO

 

 


 

Odwiedź też strony powyżej.