




Joomla 1.7 NivoSlider developed by NewJoomlaTemplates in collaboration with best web hosting reviews and ratings.
Technik hotelarstwa
Nauczysz się m.in.:
- prowadzenia działalności promocyjnej oraz sprzedaż usług hotelarskich
- rezerwowania usług hotelarskich
- wykonywania prac związanych z obsługą gości w recepcji
- przygotowywania jednostek mieszkalnych do przyjęcia gości
- przygotowywania i podawania śniadań w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie
- przyjmowania i realizacji zamówień na hotelarskie usługi dodatkowe
Kwalifikacje:
HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie.
HGT.06. Realizacja usług w recepcji.
Będziesz mógł pracować m.in. w:
- zakładach hotelarskich
- ośrodkach wypoczynkowych
- zakładach uzdrowiskowych
- pensjonatach
- zajazdach
- gościńcach
- schroniskach
- kwaterach prywatnych
- a także współczesna baza ruchoma: promowa, żeglugowa, kolejowa, lotnicza, rotele, seatele, aguatele, flaytele
- Wykaz przedmiotów:
- Przedmioty ogólnokształcące
- Organizacja pracy w hotelarstwie
- Działalność recepcji
- Usługi żywieniowe w hotelarstwie
- Marketing usług hotelarskich
- Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego
- Język obcy w hotelarstwie
- Praktyki zawodowe
- Techniki pracy w hotelarstwie
- Obsługa konsumenta
- Obsługa informatyczna w hotelarstwie
Wykaz przedmiotów:
- Przedmioty ogólnokształcące
- Organizacja pracy w hotelarstwie
- Działalność recepcji
- Usługi żywieniowe w hotelarstwie
- Marketing usług hotelarskich
- Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego
- Język obcy w hotelarstwie
- Praktyki zawodowe
- Techniki pracy w hotelarstwie
- Obsługa konsumenta
- Obsługa informatyczna w hotelarstwie
Kierunki Technikum
- Technik architektury krajobrazu
- Technik budownictwa
- Technik ekonomista
- Technik grafiki i poligrafii cyfrowej
- Technik hotelarstwa
- Technik informatyk
- Technik logistyk
- Technik mechanik
- Technik organizacji turystyki
- Technik pojazdów samochodowych
- Technik przemysłu mody
- Technik reklamy
- Technik usług fryzjerskich
- Technik żywienia i usług gastronomicznych